Pharomachrus mocinno
 

BIRDSAFARISWEDEN Summer Tanager
Foto: Max GreenBIRDSAFARISWEDEN
Tropical birding
Foto: Max GreenBIRDSAFARISWEDEN
Short tailed Hawk
Foto: Daniel GreenBIRDSAFARISWEDEN
Blue crowned Motmot
Foto: Max GreenBIRDSAFARISWEDEN
Semiplumbeous Hawk
Foto: Max GreenBIRDSAFARISWEDEN
Snowcap
Foto: Max Green

Costa Rica


Följ med på fågelresa till Costa Rica –
Ett av världens artrikaste länder


19 januari - 4 februari 2018Ett paradis för fåglar och fågelskådare

Gillar man fåglar och natur är Costa Rica så nära ett paradis man kan komma. Inget annat land har så många olika fågelarter på så liten yta. Mångfalden är minst sagt makalös, hela 870 fågelarter har noterats i landet. Förutom de inhemska, exotiska fåglarna finns här också en mängd nordamerikanska flyttfåglar att se på vintern. På den här resan har vi sett drygt 400 arter under de två veckorna.

Behagligt klimat, förstklassiga hotell

Klimatet är behagligt på vintern men i bergen kan morgon och natt vara kyliga och regnskurar är vanliga på eftermiddagen. Vi bor på förstklassiga hotell, belägna mitt i naturen med fåglar och djur precis utanför. Trädgårdar med blommor och frukter lockar fåglar och flera av lodgerna har fågelmatningar för kolibrier och en mängd fåglar.

Fåglar, fjärilar, däggdjur

Tempot på resan är att betrakta som medelhögt. Vi fokuserar på fåglar, men tittar förstås även på fjärilar, nattfjärilar, och en del däggdjur. Bl.a. är chansen att se sengångare stor. På vissa ställen kommer det finnas chans att göra nattliga utflykter för att bl.a. titta efter ugglor och nattskärror. Men en trivsam tillvaro med positiva och likasinnade människor är nog så viktigt. Vi spenderar två nätter på varje lodge så heldagen på lodgen kan man alltid välja om man vill följa med på utflykt eller bara stanna på lodgen och ta det lugnt, skriva, fika, sola, softa vid poolen. Det finns alltid mycket att se på intill själva lodgen.

Regnskog och vulkaner

Natur och landskap är förstås ett speciellt kapitel på denna resa och vi kommer att bo med utsikt över spektakulära vulkaner såväl som ångande regnskog och sköna, öppna stränder. Nio av världens 36 naturliga livsmiljöer finns inom landets gränser.

Lokala guider

Flera av våra destinationer tillhör Costa Ricas mest kända och välrenommerade fågelområden som Savegre, Arenal, La Selva , Carara National Park m.fl, men testar även mer okända Tapanti National Park. Ensenada är en liten oslipad pärla på Stilla havskusten som ligger bortom allfarvägarna. Vi ledsagas av vår kunnige, fågelguide Hugo Villalobos på hela resan och hyr även in lokal specialguide på någon av lokalerna.

Resan är ett samarbete mellan
Karlmark Resor och BirdsafariswedenDatum 2018: 19 januari - 4 februari


Pris: 37.500 kronor
Enkelrumstillägg: 5.500 kronor

Ovanstående pris gäller fram till 6 månader innan avresa. Vi reserverar oss för att (flyg)priset kan komma att höjas därefter.
Maxantal deltagare: 14

Anmälningsavgift.
När ni anmält er skickar vi ut en faktura på 3.500 kr som anmälningsavgift, därmed är ni garanterade en plats på resan.


Artlista - pdf
Artlista från 2014 års resa - pdf
Reseberättelse 2012 Nicke Helldorff- pdf
Reseberättelse 2012 Daniel Green- pdf


Anmäl intresse / boka här!

BIRDSAFARISWEDEN
White tailed Jacobin
Foto: Daniel Green


BIRDSAFARISWEDEN
Vrålapa
Foto: Max Green


BIRDSAFARISWEDEN
Rufous tailed Jacamar
Foto: Daniel Green


BIRDSAFARISWEDEN
Long tailed Silky Flycatcher
Foto: Daniel Green


BIRDSAFARISWEDEN
Roadside Hawk
Foto: Max Green


BIRDSAFARISWEDEN
Gavial
Foto: Max Green