Daniel Green
Daniel Green – Fågelintresserad sedan barnsben, ringmärkare och guide med Svartådalen som bas. Lika passionerad i fjärilar, nattflyn och trollsländor som i fåglar.
  Mikael Rhönnstad   Kjell-Åke Källebrink
Drivs av glädjen att vistas i naturen och dela med sig av naturupplevelser till andra. Tidigare karriärer som kock och journalist/ fotograf.

 
Mikael Rhönnstad – Skogsman, ringmärkare och expert på ugglor och hackspettar. En kille som känner sitt område som sin egen ficka och inte bara vet var fåglarna finns utan också hur man lockar fram dem. Driver även ett eget holkprojekt för pärlugglor och är aktiv i skogs- och naturskyddsfrågor.
  Kjell-Åke Källebrink – Orädd ugglemärkare och duktig berättare. Ansvarar tillsammans med brorsan Kalle för 60-talet slaguggleholkar där slagugglor studerats och ringmärkts i över 20 år.
     
Kalle Källebrink   Niclas Lignell   Max Green Ekelin
Kalle Källebrink – Den andra ugglebrodern med licens att klättra och ringmärka vilken slaguggla som helst i sitt område. Extremt erfaren ornitolog och ringmärkare, som de senaste åren även ägnat sig en hel del åt fjärilar och nattflyn.   Niclas Lignell – Hängiven fågelskådare, ringmärkare och utomhuspedagog med naturfoto och fjärilsskådning som passion. En pratglad guide som aldrig ger upp när det gäller att visa dig fåglarna och fjärilarna du helst vill se.   Max Green Ekelin –Gillar naturens mystik och alla dess väsen, fåglar och djur i sin kulturella kontext. Trivs lika bra i Härjedalsfjällen som i Västmanlands skogar. Max favoritfåglar är de nordliga fåglarna, ju nordligare desto bättre. Uppskattad för sin entusiasm, upptäckarglädje och ödmjuka framtoning.
Utbildad fotograf och grafiker med illustration som specialitet. Finns inga frågor om kamerans inställningar eller bildbehandling i photoshop som han inte kan svara på.
     
Jan-Olov Bergström   Simon Green   Zsombor Károlyi
Jan-Olov Bergström – Birdsafariswedens egen mr. Gadget. Ingenjör, konstruktör, uppfinnare och överlevnadsexpert. (Här i full aktion rmed utrustning för radiopejling av tranor) Går aldrig in i en skog utan en riktigt vass kniv och en påse torkat renkött.   Simon Green – Passionerad naturguide med stor fascination för djurliv och fåglar. Trivs bäst i nordliga eller rentav arktiska miljöer och uppskattar att dela med sig av sina kunskaper till gästerna. Har en högskoleexamen i naturguidning och utbildar numera själv unga som vill bli naturguider. Simon kan yla med vargar och få dem att svara, han vet hur man överlever en natt i vildmarken och kan alltid göra upp en eld utan tändstickor.   Zsombor Károlyi – Entusiastisk fågelskådare och fotograf från Västerås med björnkoll på den regionala fågelfaunan. Familjebördig från den ungerska pusztan. Känd som en mycket driven skådare med en särskild förmåga att hitta fåglar. Uppskattad för sin optimism, sociala förmåga och mångkunnighet i fält.

Länk till blog
     
Eric Renman   Ola Jennersten  
Eric Renman – Eric Renman har en gedigen erfarenhet som safariguide internationellt, med bl.a. Madagaskar som favoritdestination. Sedan några år är han rejält trollsländebiten och spenderar nästan all sin lediga tid med att skåda trollsländor I närheten av sitt hem I Uppland. Eric är också intresserad av däggdjur, fåglar, reptiler, hydrologi och geografi.   Ola Jennersten – är känd från sina många år på WWF Sverige där han arbetat med bevarandet av tigern och därmed skaffat sig en enorm kunskap om tigrar och gjort många resor i Indien. Få personer vet mer om tigrarnas situation och ännu färre, kan berätta om den på ett lika pedagogiskt sätt. Ola är en ambassadör för naturvård och biologisk mångfald och har publicerat flera böcker, den senaste - Naturlycka - blev vald till årets Pandabok 2021. Ola är också fotograf och håller årligen många föredrag om bl.a annat illegal arthandel, tigrar, pollination och insektsvänliga trädgårdar. Ola är känd som en kunnig, ödmjuk och trevlig person. Ola har tidigare lett resor till såväl Indien som Sydamerika.