FOTOGRAFER:

REBECCA NASON:
www.rebeccanason.com

STEVE YOUNG:
www.birdsonfilm.com

MIKE READ:
www.mikeread.co.uk

NICLAS AHLBERG:
www.niclasahlberg.se

BRUTUS ÖSTLING:
www.brutusostling.com

STAFFAN WIDSTRAND:
www.staffanwidstrand.se

TORBJÖRN ARVIDSSON:
www.arvidsonfoto.se

BO CARLSSON: www.pbase.com/upupa

GÖRAN LJUNGGREN:
www.trut.se

HANS BISTER:
www.pbase.com/bister

JÖRGEN LINDBERG:
www.pbase.com/lindberg

LARS KARLSSON:
www.larskarlssonfoto.se

NICLAS LIGNELL:
www.fotosidan.se

DANIEL PETTERSSON:
www.danielpettersson.com

HANS FALKLIND:
www.falknatur.se

TOMAS LUNDQUIST:
www.tomaslundquist.com

JOHANNES RYDSTRÖM:
johannesrydstrom.com

SAMARBETSPARTNERS:
NÄTVERKSLÄNKAR:
Följande länkar till företag och personer är inte nödvändigtvis relevanta för turisten som besöker Birdsafariswedens hemsida. De är publicerade nedan för att de är så jäkla bra på det de gör och för att jag gärna vill rekommendera dem och deras verksamhet ifall du är intresserad.
Vin & Gastronomi

Magnus Henriksson och Helena Havlund gör Sveriges bästa vin och mat-sajt med egna recept, recensioner och intressanta reportage från vingårdar ute i Europa.(www.vinochgastronomi.se)
Gott bröd
Vad vore livet utan ångande färskt, krispigt och saftigt bröd. Två av Sveriges nya, unga och hängivna bagerier är Kopparlundens bageri i Västerås som drivs av Doris Näckdal (www.kopparlundensbageri.se), samt Janne Westers ekologiska surdegsbageri Slåttergubben på Brunneby Musteri i Östergötland.. (www.slattergubben.se)
Båda arbetar med lokala, ekologiska råvaror och gör surdegsbröd
som – när man väl smakat dem – gör att man inte kan äta fabriksbakat mera.
God ost
Lokala råvaror och dito matprodukter har med rätta kommit allt mer i fokus på senare år. De är också en del av vår verksamhet då Birdsafarisweden gillar god mat. Flaggskeppet Bredsjö blå från Hällefors är Bergslagens pionjär och stolthet bland svenska hantverksostar,(www.bredsjobla.se)
Men fjällko-mejeriet Wernergården i Karbenning strax norr om Svartådalen är en uppstickare att räkna med.
(www.wernergardensmejeri.com)
Inom kort startar också makarna Thoresson sitt getostmejeri i Bår utanför Möklinta och då får Västmanland en getost-producent med passion för spännande smaker.
(www.galogardsmejeri.se)
Gott vin
I Grythyttan görs Sveriges godaste vin såvitt jag smakat, nämligen Grythyttan hjortron (www.grythyttanvin.se). Finns på systemet och passar otroligt bra till gröna och blåmögelostar som bredsjö blå, gärna på krispiga tunna Vilmas knäcke (www.vilmas.se).
Gott kött
Naturbeteskött är det för naturen bästa köttkonceptet i Sverige, med frigående djur som betar marker med höga naturvärden och bara äter lokalt producerat, ekologiskt foder och är fria från hormoner och antibiotika. Uppfödning och hantering ger också oss konsumenter det bästa, möraste, mest smakrika kött man kan tänka sig. Notera också att naturbeteskött har helt andra klimateffekter än konventionellt uppfödning, då naturbetesmarker är kvävefällor som absorberar utsläpp som annars skulle hamna i atmosfären.
Naturbeteskött har startats som ett projekt med stöd av WWF och ICA.
www.wwf.se (direktlänk)
Naturbeteskött finns från Vindelälven, Närke, Gotland och även Svartådalen (www.wwf.se ) för att nämna några.
Det goda värdskapet är inte bara en bok utan ett begrepp och jobbar man med människor och service inte bara bör man utan skall man ta till sig budskapet! (www.vardskapet.se)
Tittut är inte bara mina webdesigners, de designar också kläder, kuddar, gör dokumentär- och barnfilm och är driftiga entreprenörer.(www.tittut.se)
Susanne Walström – en av Sveriges bästa fotografer! (www.walstrom.eu)
Nicke Helldorff – fåglar i trä! (www.handochtanke.se)