Våra guider

Zsombor Károlyi

Entusiastisk fågelskådare, ringmärkare och fotograf från Västerås med björnkoll på den regionala fågelfaunan. Familjebördig från den ungerska pusztan. Känd som en väl påläst och mycket driven skådare med en särskild förmåga att hitta fåglar. Uppskattad för sin optimism, sociala förmåga och mångkunnighet i fält. Spansktalande och har ”combat-experience” från Guatemala, Honduras, Mexico och Costa Rica. Han leder resor för oss till bl.a. Marocko, Indien, Costa Rica och
Västra Papua.

Ola Jennersten

Är känd från sina många år på WWF Sverige där han arbetat med bevarandet av tigern och därmed skaffat sig en enorm kunskap om tigrar och gjort många resor i Indien. Få personer vet mer om tigrarnas situation och ännu färre, kan berätta om den på ett lika pedagogiskt sätt. Ola är även en ambassadör för naturvård och biologisk mångfald och har publicerat flera böcker, den senaste – Naturlycka – blev vald till årets Pandabok 2021. Ola är också fotograf och håller årligen många föredrag om bl.a annat illegal arthandel, tigrar, pollination och insektsvänliga trädgårdar. Ola är känd som en kunnig, ödmjuk och trevlig person. Ola har tidigare lett resor till såväl Indien som Sydamerika.

Simon Green

Passionerad naturguide med stor fascination för djurliv och fåglar. Trivs bäst i nordliga eller rentav arktiska miljöer och uppskattar att dela med sig av sina kunskaper till gästerna. Har en högskole-examen i naturguidning och utbildar numera själv unga som vill bli naturguider. Simon kan yla med vargar och få dem att svara, han vet hur man överlever en natt i vildmarken och kan alltid göra upp en eld utan tändstickor.

Daniel Green

Fågelintresserad sedan barnsben, ringmärkare och guide med Svartådalen som bas. Lika passionerad i fjärilar, nattflyn, humlor och trollsländor som i fåglar. Drivs av glädjen att vistas i naturen och dela med sig av naturupplevelser till andra. Tidigare karriärer som kock och journalist/ fotograf. Engagerad i lokal naturvård och som initiativtagare till projekt för bl.a. pilgrimsfalk och ängshök.

Bengt Legnell

Erfaren resenär och reseledare med Asien och Indonesien som specialområde. Aktiv med fågelskyddsarbete och särskilt fokus på backsvala. Bengt är känd som en kunnig, ödmjuk och trevlig person.

Magnus Martinsson

En av Sveriges bästa fågel- och naturfotografer som alltid är beredd att dela med sig av sina kunskaper inom fotografering. Erfaren fågelskådare, resenär och reseledare. Har lett vår Alaska-resa och leder resor till Varanger, Afrika, Seychellerna, m.fl. destinationer. Som boende på Gotland och yrkesverksam på Länsstyrelsens naturvårdsenhet är Magnus en kraft i naturvårdens tjänst. Känd som en mycket entusiastisk och fokuserad reseledare.

Lokala guider

Vi använder oss alltid av lokala guider med stor erfarenhet och kunskap om fåglar, platser och kultur i områden vi besöker.

  • Naturturism bidrar till att värdera den lokala naturen och på så sätt skydda den!

  • Lokalsamhället tjänar på turismen då guider, hotellpersonal och andra får fler arbetstillfällen!

  • Naturturism skapar inte bara fina fågelmöten utan också kunskap om kulturen och samhället man befinner sig i!